Zoeken
 
 

Verkoop machines kunststofverwerking in de lift


Wolfsburg (DE), 6 september 2017
De Duitse fabrikanten van machines voor de verwerking van kunststof en rubber verwachten dat de verkopen in dit jaar uiteindelijk vier procent hoger zullen zijn dan vorig jaar. De voorspelling voor 2018 is plus drie procent.

‘De uitermate plezierige ontwikkeling in de exportmarkten was in de tweede helft van 2016 bijzonder opvallend’, zegt Ulrich Reifenhäuser, de voorzitter van VDMA Plastics and Rubber Machinery Association. Er was een sterke stijging in exportverkopen in die periode, wat resulteerde in een groei van 5,1 procent over het hele jaar 2016 ten opzichte van 2015. De aanhoudende dynamische trend in de wereldeconomie zal ook in 2017 leiden naar veel vraag naar Duitse machines.

 

China

Nadat de exporten naar China drie jaar lang afnamen, zullen die resultaten ook weer groei vertonen over het hele jaar 2017 bezien want in de komende maanden zal de export naar China naar verwachting weer toenemen. De export naar de VS, de grootste markt voor Duitse kunststof- en rubbermachinefabrikanten blijft op het hoge niveau van het eerste kwartaal van 2017. Een grote groei van maar liefst 58 procent is gemeld in Mexico. De export naar in Zuid-Korea groeide met 45 procent. ‘In Engeland daarentegen worden de effecten van de Brexit langzaamaan gevoeld’, zegt Thorsten Kühmann, directeur van de VDMA Plastics and Rubber Machinery Association in zijn analyse. De Duitse exports naar Engeland daalde in het eerste kwartaal 31 procent.

De Duitse thuismarkt steeg in 2016 aanmerkelijk en daar profiteerden ook buitenlandse concurrenten van. De importen naar Duitsland namen toe met 8,9 procent tot een omzet van 1,2 miljoen euro. Oostenrijk bleef de belangrijkste leverancier en het aantal machines dat het in Duitsland verkocht nam opnieuw toe.

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren