Zoeken
TENTE

TENTE

Better Mobility. Better Life. Dat is ons motto. Mobiliteit is essentieel voor onze moderne samenleving en voor het individu. TENTE draagt graag bij tot verbetering van de levens- en werkomstandigheden van mensen.

Wij zijn een betrouwbare partner voor wielen en zwenkwielen en de daarbij bijbehorende processen, systemen en oplossingen. Vandaag werken we voor de oplossingen voor morgen.

Industriële- en zwaarlastwielen en zwenkwielen

zwaarlastwielen en zwenkwielen

TENTE industriële- en zwaarlastwielen worden steeds verder ontwikkeld voor verschillende industriële en logistieke toepassingen. Hoog rijcomfort, betere wendbaarheid en veiligheid dankzij wielen met automatisch vergrendelsysteem, richtingvastzetter, geluid reducerende wielen, schokabsorberende wielen, antistatische wielen, elektrisch geleidende wielen of wielen met voetbeschermer. Slimme mobiliteitsoplossingen van TENTE creëren steeds betere werkomstandigheden en garanderen verhoogde productiviteit in productie- of logistieke omgevingen.

TENTE realiseert verschillende industriële projecten op maat. De TENTE geluiddempende wielen bijvoorbeeld worden toegepast op rollend materiaal zoals afvalcontainers, rekken, transportkarren in de productiehallen in de automobiele sector. Bij enkele grote supermarktketens worden bijvoorbeeld de harde standaard polyamide wielen vaak vervangen door de geluid reducerende rubberwielen voor de interne logistieke karren van de centrale magazijnen en de winkels. Het hefwielsysteem FOOT MASTER® vergemakkelijkt het verplaatsen van machines en werkstations naar de gewenste plaats. Van stabiel naar mobiel in één handomdraai.

Innovatieve aandrijfunit: e-drive

TENTE e-drive, een makkelijk te bedienen elektronisch aangedreven wiel om de productiviteit en de veiligheid in de logistiek workflow te verhogen.

TENTE e-drive, het nuttige vijfde wiel
Een orderverzamelwagen wordt dankzij de TENTE e-drive in een handomdraai gemotoriseerd. Dit parametriseerbaar wiel met zijn traploze snelheidsregelaar ondersteunt de zwaarbeladen wagen (tot 400 kg) bij het vertrek, het rijden en bij het stoppen. De wagen wordt tevens op het rechte spoor gehouden. De eenvoudige montage via Plug & Play bevordert de inbouw en maakt de installatie mogelijk bij bestaande transporteenheden. TENTE e-drive is verend wat een soepele bediening en comfortabele wendbaarheid verzekert bv. bij oneffenheden. Als de e-drive uitgeschakeld is klapt het wiel in. Hierdoor realiseert men de beweeglijkheid en flexibiliteit van een standaard zwenk trolley.

Ergonomie, productiviteit en veiligheid als prioriteit
Verzuim- en medische kosten zijn duur voor bedrijven. De TENTE e-drive verbetert niet alleen de werkomstandigheden van de werknemers door de fysische last te verminderen en de veiligheid te verhogen, maar verhoogt tevens de productiviteit.

zwaarlastwielen en zwenkwielen

Mobiliteitsoplossingen voor elke toepassing in elke sector

zwaarlastwielen en zwenkwielen

Doeltreffend mobiel en duurzaam met TENTE wielen en zwenkwielen voor elke industrietak. Als sterke partner voor een betere mobiliteit biedt TENTE met zijn innovatieve oplossingen een meerwaarde voor zowel waterzuivering - afvalverwerking, hernieuwbare energiesector, baggerbedrijven, off-shore, haven, onshore als ook interne logistieke transport, machinebouw, urban mobility etc.

Optimale prestaties worden behaald dankzij de meest passende functionele oplossing voor elke toepassing in allerlei omstandigheden. Zo worden de hittebestendige, chemie bestendige wielen met RVS zwenkvorken vaak toegepast in de voedingsindustrie om aan de hoge hygiëne eisen te voldoen en eenvoudig onderhoud te bieden.

Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld de TENTE dubbelwielen van de bekroonde LINEA serie meubelwielen. Een uitstekend product in hoogwaardig en exclusief design, resistent tegen alle bekende reinigings- en ontsmettingsmiddelen, personaliseerbaar voor een verhoogde merkherkenning van het eindproduct (eigen logo op de zijkapjes) of harmonie met de omgeving. Of de schokbestendige, geluiddempende wielen in de horeca of gezondheidszorg. De gekende TENTE blauwe wielen zijn niet meer weg te denken uit het entertainment industrie waar ze onder de flightcases voor de beste mobiliteit achter het podium zorgen.

Individuele oplossingen

Wij demonstreren graag onze wijdverspreide dienstverlening aan onze klanten en steunen hen bij de uitvoering van hun ideeën voor op maat gemaakte producten, allemaal vanuit één bron.

zwaarlastwielen en zwenkwielen

Slim ontworpen en veilig geproduceerd

Een hoog niveau van praktijkgerichte deskundigheid en een oplossingsgerichte manier van werken leidt TENTE naar successen, in alledaagse producten en in speciale ontwerpen.

Onze internationale productiefaciliteiten zijn efficiënt en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, zowel voor bulkorders als exclusieve productie van kleinere hoeveelheden.

Contactgegevens

Industriezone 9
B-9770 Kruishoutem

Telefoon: +32 (0)9 3 88 69 51
E-mail: info@tente.be
Website: www.tente.com

Follow us: Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

 

De voordelen van TENTE

 • Better Mobility. Better Life.
  Krijg inzicht in onze wereld van producten. Ontdek onze innovaties en ervaar onze fascinatie voor wielen en zwenkwielen.
 • The place to be!
  Ontdek de fascinerende werking van diverse toepassingen.
 • Wereldwijd vertegenwoordigd
  TENTE is wereldwijd vertegenwoordigd, we zijn zeker bij u in de buurt te vinden.
 • Mobiliteit
  Wij bij TENTE leveren graag onze bijdrage aan het verbeteren van de omstandigheden, de manier waarop mensen werken en hun arbeidsomstandigheden.
 

Industriële & zwaarlastwielen

 

e-drive

 

AGV's

 

Zwenkwielen met een automatische vergrendeling

 

LINEA design meubelwielen

 

Bedrijfsfilm